Raes schat Genk hoog in: ''Sterker dan Anderlecht''

Raes schat Genk hoog in: ''Sterker dan Anderlecht''

20-09-2018 13:35
7

Racing Genk wordt na een 17 op 21 in de Jupiler Pro League door velen al bestempeld als een serieuze kandidaat voor de landstitel. Frank Raes vindt de selectie van de Limburgers bijvoorbeeld in zijn geheel sterker dan die van Anderlecht.

"Philippe Clement staat voor goed voetbal en beschikt over een sterke kern. Hij kan veel spelers inzetten zonder dat de ploeg verzwakt. De bank van Genk is sterker dan die van Anderlecht'', klinkt het bij Sporza. Raes toont zich ook onder de indruk van de werkzaamheden van coach Clement. ''Het is toch knap hoe hij in vrij korte tijd de rust hersteld heeft in Genk en het publiek opnieuw verzoend heeft met de club.''

De commentator/presentator is donderdag benieuwd wat Genk in de groepsfase van de Europa League kan, wanneer het in de eigen Luminus Arena het Zweedse Malmö FF ontvangt. Raes ziet Malmö als de belangrijkste concurrent voor plek twee in Groep I en vindt dat Genk op zijn hoede moet zijn. ''Malmö heeft al 17 wedstrijden niet meer verloren. Het wordt dus niet makkelijk voor Genk, maar bij winst zetten ze meteen een goeie stap richting Europees overwinteren'', besluit Raes.

Lees ook: De vermoedelijke elf: Clement kiest voor nieuwe/oude namen tegen Zweden

No Poll