Veel geloof in ontwikkeling Vlietinck: ''Altijd hard werken, altijd nuchter''

Veel geloof in ontwikkeling Vlietinck: ''Altijd hard werken, altijd nuchter''

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 13:15do 20-09-2018 om 13:15

Thibault Vlietinck begon dinsdagavond verrassend in de basis bij Club Brugge en gooide hoge ogen tegen Borussia Dortmund (0-1). Vlietinck kreeg veel complimenten over zijn optreden en wordt nu ook geroemd om zijn instelling. 

Pascal De Maesschalck, hoofd jeugdopleiding bij Club, kent Vlietinck goed en vindt dat hij qua eigenschappen perfect bij Blauw-Zwart past. "Eigenlijk zie ik vergelijkingspunten met Brandon Mechele. Een gewone, Vlaamse gast. Altijd hard werkend. Altijd nuchter. Hij wil vandaag goed zijn, maar morgen nog beter. Die instelling raakt aan de kernwaarden van deze club", stelt hij in Het Laatste Nieuws.

Naast Mechele ziet De Maesschalck ook een overeenkomst met ex-Bruggeling Thomas Meunier. ''Thibault studeert toegepaste economische wetenschappen. Hij is een typisch laatrijpe voetballer, daarin kan je hem vergelijken met Thomas Meunier. Alleen qua type voetballer gaat de vergelijking niet op.''

Vlietinck is op de goede weg, maar heeft volgens de hoofd jeugopleiding nog wel stappen te zetten. ''Tegen Dortmund zag je dat hij soms kracht in de bovenbenen miste om zich helemaal door te zetten in de duels. Daaraan werken is nu een van zijn volgende aandachtspunten. Voor de rest is Thibault een erg complete en polyvalente speler. Alleen qua scorend vermogen kunnen zijn statistieken nog iets beter", luiden de verbeterpunten.

Lees ook: Opvallende keuze van Leko pakt goed uit: "Voor mij was dat geen verrassing"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws