OFFICIEEL: België met zeer minieme voorsprong eerste op nieuwe FIFA-ranking

OFFICIEEL: België met zeer minieme voorsprong eerste op nieuwe FIFA-ranking

Gepubliceerd: donderdag 20 september 2018 om 10:45do 20-09-2018 om 10:45

De nieuwe FIFA-ranking werd dondervoormiddag bekend gemaakt. Zoals verwacht staat ons land bovenaan de lijst, al is de voorsprong op de naaste achtervolger bijzonder klein.

De Rode Duivels gaan op de vernieuwde ranking zeer nipt wereldkampioen Frankrijk vooraf. De Belgische score staat op 1729,25 punten, die van de Fransen op 1729,12. De simpele zeges tegen Schotland en IJsland doen onze nationale ploeg dus over Les Blues wippen.

Brazilië, Kroatië en Uruguay vervolledigen de top-vijf. Het is niet voor het eerst dat België op de eerste plaats van de FIFA-ranking staat. Zeer veel belang heeft de lijst echter niet. Onder meer Eden Hazard gaf aan véél liever wereldkampioen geworden te zijn.

Tijd voor WK-winst
Sinds de invoering van het klassement stonden slechts zeven landen aan de leiding. Brazilië, Italië, Frankrijk, Argentinië en Spanje regeren het Europese voetbal al verschillende jaren. In 2011 voerde Nederland ook even de lijst aan. Opvallend: van die zeven landen werden enkel België en Nederland nog nooit wereldkampioen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws