Rodrigues zet Galatasaray op juiste spoor, puntendeling in Gelsenkirchen

18-09-2018 23:12

In Groep D heeft Galatasaray de leiding genomen door de thuiswedstrijd tegen Lokomotiv Moskou met 3-0 te winnen. Het andere groepsduel tussen Schalke 04 en FC Porto eindigde in een gelijkspel.

Ruime overwinning Galatasaray
Bij Galatasaray, waar Ryan Donk in de basis begon, opende Garry Rodrigues de score. Binnen tien minuten zette hij de Turken op een 1-0 voorsprong met een schot in de korte hoek. Na een sterke eerste helft probeerde Lokomotiv na rust aan te dringen, maar tot een gelijkmaker kwam het niet.

Met een rake vrije trap leek Eren Derdiyok Galatasaray in veilige haven te schieten. Nadat Badou N'Diaye vlak voor tijd vroegtijdig moest inrukken door een tweede gele kaart kwam de thuisploeg in ondertal zelfs op 3-0: vanaf elf meter tekende Selçuk Inan voor de eindstand. Met het oog op de UEFA-ranking is een Turkse zege niet goed voor het Belgische voetbal

Schalke en Porto delen de punten
In Gelsenkirchen hielden Schalke 04 en FC Porto, zonder Riechedly Bazoer in de selectie, elkaar op 1-1. In de eerste helft kregen de Portugezen de ideale mogelijkheid de score te openen, maar Alex Telles zag zijn inzet van elf meter gekeerd door doelman Ralf Fährmann. De ploegen zochten de rust op bij een 0-0 stand.

In de tweede helft brak Breel Embolo de wedstrijd open. Hij verschalkte doelman Iker Casillas, die geschiedenis schreef door als eerste speler deel te nemen aan twintig verschillende Champions League-seizoenen. De Spaanse goalie begon dat twintigste Champions League-seizoen uiteindelijk niet met een nederlaag. Via opnieuw een strafschop kwam Porto langzij: Otávio tekende voor de gelijkmaker.