JPL Flop Speeldag 7: Verwarring bij Club - Lokeren, hommeles in Gent

JPL Flop Speeldag 7: Verwarring bij Club - Lokeren, hommeles in Gent

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 11:00ma 17-09-2018 om 11:00

Na iedere speeldag gaat VoetbalPrimeur.be op zoek naar de tegenvallers van het afgelopen weekend. Deze keer vonden we die op de Bosuil, in het Jan Breydelstadion en in de Ghelamco Arena.

Dury op de dool
Wat is er aan de hand met Zulte Waregem? Op de Bosuil werd het elftal van Francky Dury vanaf minuut één gedomineerd en werd het uiteindelijk 5-1. Zulte pakte zo in de laatste vier wedstrijden niet minder dan zestien doelpunten.

Ligt dat aan de defensie? Eigenlijk niet echt. Het defensieve viertal krijgt vooral te weinig steun van de rest van het team. Op het middenveld wordt er nauwelijks iets gerecupereerd en in de aanval gaat elke bal verloren. Zo komen de verdedigers constant onder zware druk. Essevee mist een beest op het middenveld, een type zoals Soualiho Meité.

VARschrikkelijk traag
Club Brugge - Lokeren kreeg vrijdagavond liefst zeven minuten extra tijd, en eigenlijk was dat nog veel te weinig. Wat duurde het overleg met de VAR twee keer pijnlijk lang. Ref Christof Dierick verloor zo bijzonder veel tijd. Orgelpunt was de penaltyfase, waarbij Jelle Vossen minutenlang moest wachten. Niet bepaald goed voor de concentratie.

Bovendien moeten de refs sinds de introductie van de VAR wachten als er zich een doelkans aandient vanuit vermeend buitenspel. Dat werd niet gedaan toen Loïs Openda alleen richting doel kon. We weten natuurlijk niet of hij gescoord zou hebben, maar er werd in ieder geval een open kans ontnomen op deze manier.

KAA Gent weet het even niet
Aan snelheid op de flanken is er geen gebrek in Gent, maar de vraag is of de voetbalintelligentie hoog genoeg ligt. De match tegen STVV was een opeenstapeling van foute keuzes in de zone van de waarheid. De aanvalslust was er, maar het vernuft ontbrak. Ook tactisch was er geen peil te trekken op Gent.

Tegen STVV vielen ook de zeeën van ruimte op voor de counter. Gelukkig voor Gent was Yohan Boli de laatste maanden geen hoogvlieger, anders kon de match al vroeger beslist zijn in het voordeel van de bezoekers. Stof tot nadenken voor coach Yves Vanderhaeghe.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws