Bitsige sfeer, ook ná Standard-Charleroi: Ieder vecht toch met eigen wapens?

Bitsige sfeer, ook ná Standard-Charleroi: "Ieder vecht toch met eigen wapens?"

Gepubliceerd: zondag 16 september 2018 om 08:11zo 16-09-2018 om 08:11

Wallonië keek al enkele dagen reikhalzend uit naar 'le choc wallon', maar Standard-Sporting Charleroi (0-0) draaide in de eerste plaats uit op een fysieke machtstrijd. Vooral de bezoekers pakten bij momenten uit met zéér viriel spel.

Michel Preud'homme was niet te spreken over de aanpak van Felice Mazzu. "We hebben gedaan wat we konden, toch wanneer het spel niet stil lag voor een fout of blessure van Charleroi.  De ref liet veel toe, misschien te veel. Misschien moet ik nog even naar school gaan voor de match tegen Sevilla, want die les "hoe kan ik tijdrekken" heb ik nooit geleerd", sneert hij bij Sporza.

Daar was Mazzu zelf echter niet van gediend. De coach van de Carolo's reageerde als door een wesp gestoken. "Ik blijf achter met gemengde gevoelens, want met wat meer overleg hadden we hier gewoon kunnen winnen. Ons plan werkte. We wilden Standard ambeteren. Dat het meer op rugby leek? Iedereen vecht toch met zijn eigen wapens?", stelt hij.

Poll

Speelde Charleroi het té grof?

(321 stemmen)

Plaats een reactie

Hhti +1589
zondag 16 september 2018 om 08:40
Waarom laat Michel dan Fai staan? Daar moet hij het dan ook eens over hebben!!
Vind ik leuk
Dan4red +1036
zondag 16 september 2018 om 08:52
Terechte opmerking, maar het moet binnen het sportieve blijven. Ik vrees ervoor dat we RSCC niet zullen terugzien dit jaar in de PO I, dat de goesting van Mazu na 6 jaar aan het uitdoven is, en dat ze bij de Carolo's een paar spelers te veel hebben verkocht... maar het spel was er gisteren inderdaad over, voor zover mijn weten, sta je nooit met 2 voeten op iemand zijn rug / schouders... Natuurlijk, liep de frustratie op bij Carcela, en inderdaad de bal naar de bank van RSCC trappen was er ook over... Triestige avond in het algemeen voor het voetbal.
Vind ik leuk
Pierke79 +468
zondag 16 september 2018 om 09:42
Tijdrekken en antivoetbal...
Bekerfinale waarschijnlijk al vergeten al was dat wel niet onder Preudhomme
Vind ik leuk
Chroom +440
zondag 16 september 2018 om 10:38
Mazzu heeft dit klote afbraakvoetbal geleerd van Standard dat het zelf speelde in de bekerfinale tegen Genk, dat ze die beelden eens herbekijken vooraleer ze kritiek geven op een andere ploeg en trainer.
Het bitsige afbraak voetbal van Standard, Charleroi en Antwerp is om van te kotsen.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws