Topscout is er helemaal zeker van: Hazard is beter dan Neymar

Topscout is er helemaal zeker van: "Hazard is beter dan Neymar"

14-09-2018 17:04
4

Eden Hazard mag terugblikken op een geweldig WK en straf seizoensbegin bij de Rode Duivels en Chelsea. Bij FIFA19 lijkt men dat toch niet helemaal gezien te hebben. Hazard is wel één van de beste spelers op het spelletje, maar niet beter dan Neymar. Dat begrijpt Piet de Visser niet.

"Eden is gewoon beter dan Neymar", zegt de topscout van Chelsea in Het Nieuwsblad. "Dat Eden fysiek sterker is, is duidelijk. Neymar krijgt wel meer trappen, maar dat is omdat Hazard veel beter zijn lichaam gebruikt. En in de andere twee criteria is Hazard gewoon beter dan Neymar", beoordeelt hij de rating op FIFA.

'Dan is de Braziliaan misschien wel au fond iets sneller, maar Hazard gebruikt zijn snelheid veel efficiënter en directer op doel. Maar het grote verschil zit in de dribbels. Neymar is echt geen betere dribbelaar dan Hazard, alleen ogen zijn dribbels veel spectaculairder."

"Soms zie je superacties en soms moet ik bij dribbels ook een minpuntje zetten. Ik hield Neymar deze week nog in het oog in Brazilië-El Salvador (5-0, nvdr.): fantastische dribbels, maar hij liep zich ook heel wat keren vast, hoor", aldus de Nederlander.