UPDATE: Vanderbiest krijgt handje hulp van ref: 'Geen racistische opmerkingen'

UPDATE: Vanderbiest krijgt handje hulp van ref: 'Geen racistische opmerkingen'

11-09-2018 15:50
6

Het laatste woord over de incidenten bij Union Saint-Gilloise - KV Mechelen zijn nog niet gezegd en geschreven. Vijf hoofdrolspelers mogen zich komen verantwoorden bij het Bondsparket.

Bij een 2-1 stand sloeg de vlam vlak voor tijd in de pan door een opstootje tussen Serge Tabekou (Union) en Lucas Bijker (Mechelen). Het duo werd met direct rood van het veld gestuurd en mogen een schorsing verwachten.

Mechelen maakte in de 96e minuut gelijk en dat verhoogde de spanning na het laatste fluitsignaal. Vervolgens liep het in de catacomben verder uit de hand. Ramadane Abderrahmand, de T2 van Union, zou een elleboogstoot hebben uitgedeeld aan 'collega' Fred Vanderbiest, die volgens de berichten zeven hechtingen nodig had. Ook zij zijn door de bond op het matje geroepen.

Alexander Hayes, sportief directeur van de thuisploeg, is de vijfde en laatste persoon die gehoord wordt in Brussel. Overigens zijn beide clubs ook al veroordeeld tot een boete van 5.000 euro.

Update 11/09, 09.30u: Vanderbiest wil alles uit de kast halen om zijn onschuld te bewijzen. Hij schakelde daarvoor zelfs de hulp in van topadvocaat Sven Mary. Die laatste heeft trouwens een goed oog in een positieve afloop voor de T2 van KV Mechelen.

"Ik verneem dat de tegenpartij 'racistische uitlatingen' inroept, maar dat is helaas een excuus dat vandaag de dag te pas en te onpas wordt ingeroepen. Het enige objectieve element in heel het dossier zijn de hechtingen aan het hoofd van meneer Vanderbiest", klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

Update 11/09, 15u50: Het blijft voorlopig bij amper één getuige voor Union. Ramadane Abderrahmand gaf aan racistische opmerkingen gehoord te hebben van zijn 'collega' Fred Vanderbiest. Die ontkende dat. Ook vierde ref Jordy Vermeire geeft aan geen racitstische opmerkingen gehoord te hebben. Dat meldt Het Nieuwsblad.