'Vanderbiest is werkonbekwaam, zitting mogelijk uitgesteld'

'Vanderbiest is werkonbekwaam, zitting mogelijk uitgesteld'

10-09-2018 18:55
14

Union Saint-Gilloise en KV Mechelen deelden zondagmiddag de punten na een opmerkelijke slotfase. Voordat Mechelen in minuut 96 nog een punt kaapte, kwam het net voor de blessuretijd al tot een opstootje met twee rode kaarten tot gevolg. De onenigheid zette zich na het laatste fluitsignaal voort in de catacomben.

Serge Tabekou (Union) en Lucas Bijker (Mechelen) mochten beide vroegtijdig gaan douchen. Het Nieuwsblad meldt dat de spanning tussen beide kampen daarmee niet weg was. Integendeel, volgens Het Nieuwsblad werd het nog erger. In de spelerstunnel zou het tot een handgemeen zijn gekomen tussen T2's Ramadane Abderrahmand en Fred Vanderbiest. Abderrahmand zou zijn 'collega' van KVM een elleboogstoot in het gezicht hebben gegeven. Naar verluidt waren er zeven hechtingen nodig om de wond te dichten.

KVM-trainer reageert geschokt op de website van zijn club. ''Bijker wordt twee keer aangetrapt. Hij reageerde en incasseerde rood. Maar wat nadien gebeurde in de catacomben in een pure schande. Dat heb ik ook in de lage regionen nooit gezien. Als die assistent ooit nog op een wedstrijdblad staat, dan begrijp ik het niet meer'', eist Vrancker een flinke straf voor Abderrahmand.

Update 10/09, 18.55 uur: Volgens Het Nieuwsblad gaat het niet al te best met Fred Vanderbiest. Hij zou kampen met migraine en is momenteem werkonbekwaam. Mogelijk heeft dat gevolgen voor de Geschillencommissie. Normaal zou die zich dinsdag over de zaak buigen, maar in de omgeving van Vanderbiest gaat men nu voor uitstel van de zaak. Op die manier kan Vanderbiest zelf zijn verhaal komen doen.