Shaw blikt terug op tackle: 'Was dicht bij het verliezen van mijn been'

Shaw blikt terug op tackle: 'Was dicht bij het verliezen van mijn been'

Gepubliceerd: woensdag 5 september 2018 om 08:45wo 05-09-2018 om 08:45

Luke Shaw maakt voor het eerst sinds maart 2017 deel uit van het Engelse elftal. Volgens de linksback van Manchester United had het echter niet veel gescheeld of hij was in 2015 zijn rechterbeen verloren, vertelt hij in Engelse media.

Shaw liep destijds in een Champions League-duel van United met PSV een beenbreuk op na een tackle van Héctor Moreno. Nadat hij op het veld van zuurstof was voorzien, werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Geldrop voor een operatie. Zijn club overwoog om hem daarna naar huis te laten vliegen, maar niet veel later ontdekten de artsen twee bloedstolsels op zijn ledemaat.

Een tweede spoedoperatie was daardoor noodzakelijk. "Ik was heel dicht bij het verliezen van mijn been, maar dat werd mij pas zes maanden later door de arts verteld", zegt Shaw tegen The Guardian. "Ze wilden me terug laten vliegen. Maar als ik in het vliegtuig was gestapt had ik waarschijnlijk mijn been verloren door de bloedstolsels. Ik heb twee littekens op de plek waar ze me open moesten snijden om ze eruit te halen."

Shaw vertelt dat hij tijdens zijn revalidatie moeilijke momenten kende. "Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik nooit aan stoppen heb gedacht. Het duurde lang en het was elke dag hetzelfde. Het was frustrerend, maar ik ben er uiteindelijk goed uitgekomen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws