19-jarige Belg zet zich op de kaart bij topclub: ''Veel meer vertrouwen''

19-jarige Belg zet zich op de kaart bij topclub: ''Veel meer vertrouwen''

20-08-2018 10:38
1

Dante Rigo (19) was zaterdagavond belangrijk voor PSV. Na zijn invalbeurt hielp onze 19-jarige landgenoot de Nederlandse topclub aan een late overwinning tegen promovendus Fortuna Sittard: 1-2. Rigo stelt vertrouwen te voelen van nieuwe hoofdtrainer Mark van Bommel.

"Ik voel ook dat ik vertrouwen krijg van de trainer", citeert De Telegraaf uit de mond van de matchwinner. "Voor mijn ontwikkeling als speler is het natuurlijk belangrijk om minuten te maken. Dat is vorig jaar niet gelukt, maar met de nieuwe trainer heb ik er zelf ook veel meer vertrouwen in."

Juist daarom wilde Rigo bij PSV blijven. "Daarom heb ik ook de keuze gemaakt dat een verhuurperiode geen optie is. Ik ben niet iemand die veel stress ervaart als hij het veld oploopt, maar als een trainer het in je ziet zitten maakt dat het wel makkelijker", stelt de 19-jarige middenvelder.

Rigo noemde zijn goal tegen Fortuna 'niet de mooiste, maar wel de belangrijkste' in zijn carrière. "De bal kwam in de kluts bij Jorrit Hendrix terecht en ik wist al dat hij het duel ging winnen. Toen kwam de bal voor mijn linkervoet. Dan is het niet nadenken en schieten."