Vanhaezebrouck: 'We moeten Teo dankbaar zijn, we gaan hem missen'

Vanhaezebrouck: 'We moeten Teo dankbaar zijn, we gaan hem missen'

Gepubliceerd: zaterdag 18 augustus 2018 om 12:32za 18-08-2018 om 12:32

RSC Anderlecht moet het voortaan zonder Lukasz Teodorczyk doen. De Poolse spits komt komend seizoen uit voor Udinese, dat hem heeft overgenomen van paars-wit. Onder Hein Vanhaezebrouck had Teo geen plaats meer, al heeft de coach enkel en alleen positieve dingen te zeggen.

"Hij is te goed om bij Anderlecht derde spits te zijn", aldus Vanhaezebrouck bij Sporza. "Dat is mijn mening en dat heeft hij de voorbije twee seizoenen ook bewezen."

Ondanks zijn kwaliteiten was Teodorczyk pas keuze nummer drie (of zelfs amper vier of vijf voor Vanhaezebrouck). "Een speler als Teo zet je niet op de bank. Daarom hebben we ook bewust meegezocht naar een volgende uitdaging voor hem. We hebben zelf gekeken voor twee andere spitsen en ik ben blij voor Teo dat hij een goede oplossing heeft gevonden en naar de Serie A kan gaan."

De coach van paars-wit gelooft wel in de Pool. "Het is nu aan hem om te laten zien wat zijn kwaliteiten zijn en wie hij is. Ik moet hem dankbaar zijn voor vorig seizoen en Anderlecht moet hem dankbaar zijn voor het seizoen daarvoor. Hij heeft een heel groot aandeel gehad in de titel. Wat dat betreft: geen enkel probleem met Teodorczyk."

"Ik vind het ook een ongelooflijk toffe kerel. Het is een droge komiek en dat gaan we missen in de kleedkamer. Hij doet de mensen lachen. Hij houdt niet van de pers, maar in de kleedkamer is hij fantastisch", besluit Vanhaezebrouck.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws