OFFICIEEL: Denayer gaat op definitieve basis aan de slag in Zuid-Frankrijk

OFFICIEEL: Denayer gaat op definitieve basis aan de slag in Zuid-Frankrijk

21-08-2018 11:02
4

Jason Denayer zit momenteel nog bij Manchester City maar heeft daar niet veel kans op speelminuten. De verdediger werd afgelopen seizoenen telkens uitgeleend en ook komend seizoen ziet het er naar uit dat Denayer geen kans zal krijgen bij The Citizens.

Verschillende clubs werden al genoemd, maar volgens Het Nieuwsblad ligt Celtic in polepositie om Denayer binnen te halen. De Rode Duivel speelde eerder al op huurbasis bij de Schotse landskampioen. Overigens kan Denayer daar een Belgisch duo centraal achterin vormen met Boyata.

Galatasaray zag een terugkeer van Denayer ook erg zitten maar door de Turkse economische crisis kan Cim Bom geen garanties bieden. Het Italiaanse Torino kon niet tot een overeenkomst komen en dus Celtic lijkt de beste papieren te hebben. Overigens kan de Schotse topclub verdediger Boyata nog verliezen na een heuse transfersoap.

Update 18/08, 14u15:

Jason Denayer werd al genoemd bij verschillende clubs maar het Schotse Celtic lag in polepositie om de Rode Duivel in te lijven. Nu meldt Het Laatste Nieuws echter dat Denayer op weg is naar de Franse topclub Olympique Lyon.

Voorzitter Jean-Michel Aulas bevestigde het nieuws tegenover de Engelse media. “We onderhandelen al twee dagen met Manchester City en ik denk dat we zaterdag een nieuwe verdediger kunnen voorstellen”, aldus Aulas.

Update 19/08 20u45: De transfer van Denayer is bijna in kannen en kruiken. Journalis Bilel Ghazi meldt dat Denayer zondag nog in Lyon verwacht wordt. Hij ondergaat vandaag of begin volgende week zijn medische testen en zet dan zijn handtekening onder een contract bij de Franse club.

Update 20/08 15u00: Denayer gaat aan de slag bij Olympique Lyon, zoveel is duidelijk. L'Equipe zag hoe de Rode Duivel maandag zelfs al zijn opwachting maakte op het oefenterrein van de Zuid-Fransen. Later in de namiddag zou de club het nieuws rond haar recentste aanwinst officieel naar buiten brengen.

Update 21/08, 09u00: Jason Denayer staat zeer dicht bij een overgang naar het Franse Olympique Lyon. De Rode Duivel zou een definitieve transfer maken. Volgens Het Laatste Nieuws zou Manchester City zo’n tien miljoen euro ontvangen voor de centrale verdediger. Denayer tekent naar verluidt een contract voor vier seizoenen en hij zal jaarlijks meer dan twee miljoen euro netto verdienen.

Update 21/08, 11u02: De transfer van Denayer is helemaal rond. Via de officiële kanalen laat Manchester City weten dat de Rode Duivel op definitieve basis naar Olympique Lyon vertrekt. Over een transfersom rept de Engelse landskampioen niet, al maken Franse bronnen gewag van zo'n tien miljoen euro.