Dilemma's in Brugse achterhoede: Mitrovic is dat duidelijk niet gewend

Dilemma's in Brugse achterhoede: "Mitrovic is dat duidelijk niet gewend"

Gepubliceerd: dinsdag 14 augustus 2018 om 12:47di 14-08-2018 om 12:47

Door de blessure van Brandon Mechele teerde Ivan Leko de voorbije weken op een driemansdefensie met Benoit Poulain, Stefano Denswil en Matej Mitrovic. Die laatste zal echter zijn tenen mogen uitkuisen wanneer Mechele terugkeert. 

Dat is althans de mening van de analisten bij Extra Time. Vooral in balbezit laat de Kroaat geregeld steekjes vallen. "Mitrovic is dat duidelijk niet gewend, in een verdediging met zijn drieën en met die vrijheid die ze krijgen. En als Kortrijk druk zette, zag je dat hij schrok. Hij is duidelijk iemand die veel liever een man heeft en als ouderwetse mandekker speelt", oordeelt Filip Joos.

"Wij zeggen ook vaak dat dat inspelen niet het sterkste punt is van Mechele, maar zulke fases van hem vind je ook niet zo vaak meer", maakt de journalist de vergelijking. "Dat kan je Mitrovic niet verwijten, Mechele had dat in het begin ook meer, dus wie weet. Maar ik denk nog altijd dat Mechele daar de vaste man is." Mitrovic moet dus vrezen voor een verhuis naar de bank. Dat zou al behoorlijk snel kunnen gebeuren.

Poll

Wie zou jij opstellen als je in een driemansverdediging speelt?

(316 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws