Dejaegere wil zijn kind niet bij Club of Gent zien: 'Ik zou de boot afhouden'

Dejaegere wil zijn kind niet bij Club of Gent zien: 'Ik zou de boot afhouden'

Gepubliceerd: zondag 12 augustus 2018 om 13:11zo 12-08-2018 om 13:11

Brecht Dejaegere heeft geen al te beste jeugdopleiding achter de rug. De middenvelder van KAA Gent werd bij Club Brugge opgeleid als doelman, maar kreeg te horen dat hij te klein was.

Naast het feit dat ze hem bij Club hebben weggestuurd, was er ook heel wat druk op de schouders van Dejaegere. "Ik speelde al op mijn zesde voor Club. Dat was te vroeg: te veel druk, en te weinig tijd om kind te zijn. Mocht ik een kind hebben, en Club of Gent klopt op de deur, dan zou ik de boot afhouden", vertelt hij in De Zondag.

Hij vindt dan ook dat het huidige systeem herbekeken moet worden. "Kinderen van acht krijgen al contracten voorgeschoteld. Ouders worden de kop zot gemaakt. Dat zou verboden moeten worden. Ook mijn vader zette, wellicht onbewust, druk op mij."

"Dat is het enige dat ik niet zou overnemen van hem. Een kind moet kind kunnen zijn. Ik zou de duiveltjes trouwens op het midden van het terrein laten spelen, en niet aan de zijlijn, zodat de ouders verder staan. En wie negatieve dingen roept, vliegt eruit", aldus Dejaegere.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws