Poolse pers onder de indruk van Racing Genk: Alsof hij sloeg met een hamer

Poolse pers onder de indruk van Racing Genk: "Alsof hij sloeg met een hamer"

Gepubliceerd: vrijdag 10 augustus 2018 om 12:24vr 10-08-2018 om 12:24

Racing Genk won donderdag simpel met 2-0 van Lech Poznan. Het had nog veel meer kunnen zijn, maar de Limburgers misten veel kansen. In Polen weten ze hoe laat het is: Lech Poznan zal niet doorgaan.

Wyborcza zag vooral een straffe Ruslan Malinovskyi. "Hij toonde zichzelf vlak voor de rust. Hij danste met De Marco en Cywka en knalde tegen de netten, alsof hij sloeg met een hamer", staat daar te lezen. "Met elke minuut die verstreek, verstikte Genk Poznan meer en meer, ze werden creatiever en dynamischer. Ally Samatta scoorde de fatale tweede tegengoal."

"Het ging te snel voor Lech, dat zijn meerdere moest kennen in de veel betere Belgen. Zij vertraagden het spel, Genk versnelde het. Poznan bleef staan op dertig meter van het eigen doel."

Ook Polsat Sport brengt een soortgelijk verhaal. "Racing Genk kreeg hoe langer hoe meer overwicht. De Belgen vielen aan, Lech moest verdedigen. Alleen door een gebrek aan efficiëntie bij Racing Genk bleef het maar 2-0. Volgende week is er de terugmatch, maar Lech hoeft niet meer te hopen op een gunstig resultaat", leggen de Polen zich neer bij de uitschakeling.

Het laatste woord is voor Sport.pl. "De thuisploeg had de match makkelijk onder controle en liet de spelers van Poznan weinig doen. De gastheren hadden nog mogelijkheden, maar konden geen derde keer scoren. Poznan zit in een moeilijke uitgangspositie voor de wedstrijd van volgende week."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws