Mechelen komt met statement na incidenten in Leuven: 'Dit accepteren we niet'

Mechelen komt met statement na incidenten in Leuven: 'Dit accepteren we niet'

Gepubliceerd: zondag 5 augustus 2018 om 20:51zo 05-08-2018 om 20:51

KV Mechelen kon zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet winnen. Malinwa bleef steken op een 1-1 op het veld van Oud-Heverlee Leuven. Bovendien werd de match ontsierd door incidenten met fans van Mechelen.

Bij het begin van de tweede helft kreeg de Leuvense doelman twee flesjes naar hem gegooid. De wedstrijd werd daarop tien minuten stilgelegd. "Dat gedrag van enkelingen accepteren we niet", vertelde hoofdaandeelhouder Olivier Somers op de website van Malinwa.
 
"Het hoeft geen betoog dat gooien met voorwerpen niet bij een voetbalwedstrijd hoort. Het schaadt bovendien ons clubimago en dat van alle supporters. Want nu komen we negatief in het nieuws terwijl er wel meer dan 1400 fans het team bij een achterstand geweldig ondersteund hebben."

Bovendien had het incident negatieve gevolgen voor coach Dennis Van Wijk. "Dankzij de twee flessengooiers zit onze coach helemaal ongewild op het boetebankje. Tot slot willen we nogmaals onze duizenden andere supporters bedanken voor de geweldige sfeer en steun, dat mag ook gezegd worden", besloot Somers.

Lees ook: Van Wijk is razend op supporters van Mechelen: "Rotte appels moeten eruit!"

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws