Van Wijk is razend op supporters van Mechelen: Rotte appels moeten eruit!

Van Wijk is razend op supporters van Mechelen: "Rotte appels moeten eruit!"

04-08-2018 21:36
4

KV Mechelen kon de eerste wedstrijd van het seizoen meteen niet winnen. Het werd 1-1 tegen Oud-Heverlee Leuven, na een bijzonder bewogen topper. De wedstrijd werd vooral ontsierd door incidenten met fans van Malinwa.

Van Wijk was achteraf niet te spreken over zijn eigen fans. "Ik hoop dat die enkelingen geïdentificeerd worden en eruit gepikt worden. Maar ik ben wel trots op alle andere supporters", zegt hij op de website van Mechelen.

"Zij kiezen altijd voor het positieve: ze staan achter de ploeg, komen hier met duizenden naar de match nadat ze gedegradeerd zijn én zitten binnen twee weken weer met z’n 14.000 in ons stadion. Dat mag ook even benadrukt worden. En niet die enkele rotte appels die er nu voor zorgden dat we niet konden voetballen", is hij streng.

Ook de prestatie van zijn eigen ploeg kon hem niet bekoren. "Ons niveau was niet wat we kunnen brengen. Enerzijds speelde de warmte een rol, anderzijds was er veel inzet voor deze eerste wedstrijd tussen twee favorieten voor promotie. We waren niet nerveus, maar het liep tijdens de wedstrijd niet zoals het hoorde. De beslissingen zorgden, ook bij mij, voor irritatie. Daardoor voetbalden we lange tijd nauwelijks."