UPDATE: Henry krijgt slecht nieuws, WK-deelnemer kiest voor ervaring

2 augustus om 08:20

De kans dat Thierry Henry nog langer de assistent van Roberto Martinez bij de Rode Duivels blijft, lijkt klein. De naam van de Fransman duikt her en der op. Volgens The Sun is Herny momenteel in beeld bij Egypte.

Egypte kon op het afgelopen WK in Rusland niet meteen overtuigen. Mede door het blessureleed van sterspeler Mo Salah overleefde het de groepsfase niet. De Egyptische bond was onverbiddelijk en bedankte bondscoach Hector Cuper voor bewezen diensten.

In Egypte zijn ze op zoek naar een opvolger voor de Argentijn. In Engeland klinkt het dat Henry kandidaat nummer één is om de nieuwe bondscoach van het Afrikaanse land te worden. Henry stond als trainer nog nooit op eigen benen.

Onlangs stopte Henry als analist. Hij wil het gaan maken als trainer. De voorbije weken was hij in beeld bij Aston Villa, maar die ploeg ging uiteindelijk niet met hem in zee.

Lees ookLeegloop bij Rode Duivels? 'Martinez dreigt tweede pion te verliezen'

Update 02/08 8u20: Henry zal dan toch niet als bondscoach bij Egypte aan de slag gaan. Het Noord-Afrikaanse land verkoos de ervaring van Javier Aguirre, de Mexicaan die eerder al bondscoach was van onder andere Mexico en Japan.