Vanhaezebrouck moet puzzelen voor eerste match: 'Bekijken hoe we dat oplossen'

Vanhaezebrouck moet puzzelen voor eerste match: 'Bekijken hoe we dat oplossen'

27-07-2018 16:50
21

RSC Anderlecht begint zaterdagavond aan de nieuwe competitie met een wedstrijd op het veld van KV Kortrijk. Hein Vanhaezebrouck mag al meteen puzzelen voor de competitieopener tegen zijn ex-ploeg.

De coach van RSC Anderlecht moet het immers stellen zonder enkele sterkhouders. "Sven Kums sukkelt nu al een tijdje met zijn heup, die zal er dus niet bij zijn. Kenny Saief en Andy Najar zijn ook nog niet 100 procent en op hen kan ik evenmin rekenen", vertelde Vanhaezebrouck volgens Het Nieuwsblad.

De wedstrijd tegen zijn ex-club wordt niet makkelijk. Dat beseft Vanhaezebrouck maar al te goed. "We bekijken nu hoe we dat kunnen oplossen. Het is een beetje een eerste schooldag. We hebben tijdens de voorbereiding bewust gekozen om tegen grotere tegenstanders te oefenen en dat is met succes verlopen."

"We gaan dus met goede hoop naar de eerste speeldag, maar we beseffen heel goed dat de verplaatsing naar Kortrijk niet de simpelste is. Er heerst daar altijd altijd een goeie sfeer. Kortrijk is altijd een moeilijke verplaatsing voor Anderlecht", besloot Vanhaezebrouck.