Club Brugge heeft zijn eerste prijs van het seizoen al te pakken

Club Brugge heeft zijn eerste prijs van het seizoen al te pakken

Gepubliceerd: zondag 22 juli 2018 om 21:53zo 22-07-2018 om 21:53

Club Brugge heeft voor de vijftiende keer de Supercup gewonnen. Tegen bekerwinnaar Standard werd het na een degelijke partij 2-1.

Beide ploegen zaten in de eerste helft duidelijk nog in hun zomerslaap. Het tempo was onbestaande en open doelkansen waren er in de beginfase al helemaal niet. Na een halfuur kon Decarli plots vrij koppen, maar Gillet kon makkelijk redden. 

Vlak voor de rust gebeurde het dan toch. Nieuwkomer Groeneveld kon zijn flank afgaan en Vossen stapte slim over zijn voorzet. Vanaken werkte af. Even later was het zowaar 2-0. Wesley Moraes, tot dan onzichtbaar, kon een mooie dieptepass van Vanaken afwerken.

Tegengoal is niet genoeg
De tweede helft bracht meteen een goal voor Standard. Na een schot van Cop kon Edmilson de rebound niet meer missen. 2-1, misschien wel zijn laatste goal voor Standard.

Standard ging nog op zoek naar de gelijkmaker en ging de strijd vol aan. Na te hard inkomen van Fai moest Diatta wel van het veld worden gedragen. Het tempo schoot nog de hoogte in en Denswil maakte bijna een eigen doelpunt, maar ondanks verwoede pogingen kon Standard niet meer scoren. 

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws