Overzicht: Nederlagen voor KVK en Cercle, Eupen kan winnen

21-07-2018 21:33

In de voorbereiding op het nieuwe seizoen speelden de Belgische eersteklassers heel wat oefenmatchen. Hier een overzicht van de wedstrijden op zaterdag!

KV Kortrijk - Metz 1-2
Het had een galawedstrijd moeten worden, maar kende een pijnlijk einde. Tegen de kersverse Franse tweedeklasser FC Metz gingen de Kerels onderuit. De wedstrijd begon nochtans goed, met na tien minuten een doelpunt van Idir Ouali. De Kortrijkzanen leken ook lange tijd op weg naar de winst, maar op het uur scoorde N'Guette de gelijkmaker.

Een gelijkspel dan maar? Niet naar de zin van ex-Rouche Mathieu Dossevi. In de allerlaatste minuut zorgde hij voor de winnende treffer voor Metz.

Cercle Brugge - Stade Reims 1-2
Ook Cercle nam het op tegen een Franse ploeg en ook Cercle ging onderuit. De Fransmannen kwamen via Pablo Chavarria (ex-Anderlecht) al na elf minuten op voorsprong. Twintig minuten voor tijd werd het nog 1-1 via Omolo, maar enkele minuten later schonk Kyei Stade Reims de overwinning.

Sporting Charleroi - Nice 2-2
Charleroi kende een betere avond. Tegen de Franse subtopper Nice wist het een gelijkspel in de brand te slepen. Het kwam ook op voorsprong na een doelpunt van Romain Grange twintig minuten voor tijd. Nice gaf zich niet gewonnen en op korte tijd maakte Ihan Sacko, er mede met een penalty, 1-2 van. Op het einde van de reguliere speeltijd werd het uiteindelijk nog 2-2 dankzij Steeven Willems.

Eupen - Tubize 2-0
Eupen kende geen enkel probleem met Tubize, al was het niet meteen een wedstrijd om over naar huis te schrijven. Pas na zestig minuten voetballen werd er gescoord door Megan Laurent. Yagan maakte de wedstrijd helemaal af door net voor tijd voor de 2-0 eindstand te zorgen.