Racing Genk moest horizon verbreden: ''Prijzen rijzen de pan uit''

Racing Genk moest horizon verbreden: ''Prijzen rijzen de pan uit''

Gepubliceerd: vrijdag 20 juli 2018 om 09:20vr 20-07-2018 om 09:20

Racing Genk versterkte zich deze week met de Colombiaan Jhon Lucumi, die is aangetrokken als de opvolger van de vertrokken Omar Colley. Het kostte sportief directeur Dimitri De Condé bloed, zweet en tranen om hem te halen. Mogelijk is het daarom de laatste deal in deze mercato.

"Wij wisten dat Omar Colley zou vertrekken. Dus was een linksvoetige centrale verdediger ons eerste doelwit. Alleen heb je de evolutie op de transfermarkt niet zelf in handen. Dit dossier heeft veel tijd en energie gekost. Vandaar dat het onze wellicht laatste inkomende transfer is geworden'', zegt De Condé in gesprek met Het Belang van Limburg.

De Condé legt ook uit waarom hij uitkwam bij een speler uit Colombia. ''Simpel. De prijzen in Europa swingen de pan uit. Dus moeten we onze horizon verbreden. Lucumi past in het concept dat de coach voor ogen heeft: dominant voetbal. Hij komt uit een fysieke competitie die gestoeld is op kracht, snelheid en techniek. Het tactisch vermogen is ginds helaas wat minder. Ze verdedigen er individueel, niet collectief. Dat zal dus even wennen worden'', verwacht De Condé een aanpassing.

Plaats een reactie

vrijdag 20 juli 2018 om 09:57
Goede en verstandige zet van Genk !
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws