'Historische fout': 'Wat het mij heeft gekost om Ronaldo te contracteren...'

'Historische fout': 'Wat het mij heeft gekost om Ronaldo te contracteren...'

Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018 om 09:59ma 16-07-2018 om 09:59

Ramon Calderón heeft zich in een interview met de Spaanse krant AS kritisch uitgelaten over Real Madrid. Volgens Calderón had Cristiano Ronaldo nóóit verkocht mogen worden aan Juventus.

Calderón was negen jaar geleden verantwoordelijk voor het technische beleid van Real en haalde Ronaldo hoogstpersoonlijk naar Madrid. Nu ziet hij de Portugees voor honderd miljoen euro naar Juventus gaan. Een grote fout, zegt hij. "Het is erg jammer dat ze een speler als Cristiano Ronaldo hebben verkocht, erg zonde. Wat het mij heeft gekost om hem te contracteren, de moeite die we gedaan hebben om hem naar Madrid te halen..."

"Manchester United wilde hem niet laten gaan en het was erg lastig. Nu hebben ze hem verkocht voor honderd miljoen euro. Er is geen speler die zestig goals per jaar maakt en honderd miljoen euro waard is voor jou. Het verkopen van Cristiano is geen goed nieuws, of dat nou voor honderd miljoen of voor een miljard is."

Dat er een torenhoge afkoopsom in het contract van Ronaldo is opgenomen is volgens Calderón niet voor niets geweest. "Het klopt dat we een afkoopsom van een miljard in zijn contract hebben gezet om geïnteresseerde partijen af te schrikken. Aan de andere kant wilden we laten zien dat er geen speler is zoals hij. Het is een historische fout (dat ze hem verkocht hebben, red.)."

Plaats een reactie

Rdken +394
maandag 16 juli 2018 om 10:09
Na negen jaar......
Vind ik leuk
agdh +1996
maandag 16 juli 2018 om 10:11
Toch normaal dat je na 9j bij een club waar je elke mogelijke prijs al meerdere keren gewonnen hebt nood hebt aan een nieuwe uitdaging en als Real zijnde ook zeker geen slechte zaak gedaan. Ze hebben hem voor meer verkocht dan dat ze hem hebben aangekocht. €100miljoen krijgen voor een speler van 33j is een topdeal!
Vind ik leuk
maandag 16 juli 2018 om 11:48
Een goede deal voor Juve en voor het team achter Ronaldo bedoel je zeker?
1 dag na bekendmaking bedroeg de opbrengst aan merchandising alleen al 54miljoen €.
Spelers zoals Cristiano Ronaldo, David Beckham indertijd, in beperkte mate Zlatan ga je misschien niet met een meerwaarde verkopen, maar die brengen meer geld op dankzij sponsoring/truitjes verkoop/.... Dit zijn spelers die bekender zijn dan de club zelf.
En dan heb je het nog niet over de extra sportieve waarde die een Ronaldo, zelfs op zijn 33j, bijbrengt aan het team.
Pogba en Higuain hebben ook bijna 100 miljoen gekost ... Wie zou jij in je team willen?
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws