Bizarre onthullingen in Argentinië: 'Messi razend na verloren potje tennisvoetbal'

Bizarre onthullingen in Argentinië: 'Messi razend na verloren potje tennisvoetbal'

Gepubliceerd: zondag 15 juli 2018 om 09:32zo 15-07-2018 om 09:32

Lionel Messi was tijdens het afgelopen WK de dominante factor binnen de Argentijnse selectie. Het medium Clarín schrijft in een uitgebreide reconstructie dat bondscoach Jorge Sampaoli zijn oren liet hangen naar de vijfvoudig Ballon d'Or-winnaar.

Messi zou erop aan hebben gedrongen dat verdediger Federico Fazio en aanvaller Giovani Lo Celso buiten de basis vielen. Fazio deed uiteindelijk één helft mee tijdens de achtste finale tegen Frankrijk en Lo Celso bracht het hele toernooi door op de reservebank. Clarín heeft een tamelijk bizarre verklaring voor de verstoorde relatie tussen Messi en Lo Celso: de talentvolle aanvaller van Paris Saint-Germain zou een potje tennisvoetbal hebben gewonnen van Messi. Bovendien heeft Lo Celso dit naar verluidt iets te uitbundig gevierd, tot irritatie van Messi.

Naarmate het toernooi vorderde, raakte Sampaoli steeds meer de regie kwijt. De bondscoach zette Sergio Agüero zonder duidelijke redenen op de bank tegen Frankrijk. De spits zou tijdens de wedstrijd de Fransen hebben aangemoedigd. Agüero viel overigens nog wel in en kwam in de blessuretijd zelfs nog tot scoren. Sampaoli lag naar verluidt ook overhoop met zijn assistent Sebastián Becaccece. De twee vochten voor de spelersgroep een verhitte discussie uit en routinier Javier Mascherano moest tussenbeide komen.

Het dramatisch verlopen WK lijkt Sampaoli de kop te kosten. Argentijnse media meldden zaterdagnacht Nederlandse tijd dat de bondscoach het met de voetbalbond eens is geworden over een ontbinding van zijn contract.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws