Droom ten einde, maar Engelse kranten vol lof over hun ''helden''

Droom ten einde, maar Engelse kranten vol lof over hun ''helden''

Gepubliceerd: donderdag 12 juli 2018 om 08:18do 12-07-2018 om 08:18

Football is not coming home. Heel Engeland geloofde in een tweede wereldtitel, maar Kroatië versperde woensdagavond de weg naar de finale. Na verlengingen moesten The Three Lions met 1-2 het hoofd buigen. Ondanks de zure nederlaag, overheerst trots bij de landelijke kranten.

Een overzicht van alle covers toont dat 'trots' het meest voorkomende woord op de voorpagina's is. The Daily Mail benadrukt dat de nationale ploeg ook het hele land bij elkaar heeft weten te brengen. The Daily Express bedankt de ploeg om alle supporters te laten dromen, terwijl de Daily Mirror met grote letters ''Heroes'' kopt. Natuurlijk is er ook ook grote teleurstelling, omdat de droom ten einde is en daarme de harten van spelers én fans gebroken zijn.

'Het einde van een droom. Alsof er vlak voor je ogen een prachtig schilderij is verwoest', schrijft The Guardian met gevoel voor dramatiek. De krant meent dat de Engelse reputatie flink is opgevijzeld, maar de teleurstelling is er niet minder om. 'Na afloop liepen de spelers zo'n beetje als zombies over het veld. Zich ongetwijfeld afvragend of ze hier hun leven lang spijt van zullen hebben.'

'Gareth Southgate, we salute you', is The Daily Mail een stuk positiever. 'Ja het eindigde in tranen, maar jullie hebben ons een lach bezorgd, ons trots gemaakt, ieder van jullie is een held. Geen prijs dit toernooi, maar het voelt voor iedere Engelsman alsof dit het begin van iets is. Jullie hebben het land samengebracht. Afgelopen nacht was een martelgang, het doet pijn deze morgen. Maar Gareth Southgate... we salute you.'

Ommekeer
Engeland kwam tegen Kroatië al na vijf minuten op voorsprong dankzij een fraaie vrije trap van rechtsback Kieran Trippier. De Kroaten waren in de tweede helft echter veel sterker en dwongen dankzij een goal van ex-Bruggeling Ivan Perisic verlengingen af. Daarin kroonde Mario Mandzukic zich tot eeuwige held van de natie, door zijn land in minuut 109 voor het eerst naar de WK-finale te schieten.

Plaats een reactie

Freddyploiks +14177
donderdag 12 juli 2018 om 09:22
Helden die zich opzettelijk lieten verliezen, hahahahaha. We gaan die dikke nekken zaterdag een lesje leren!
Vind ik leuk
donderdag 12 juli 2018 om 13:08
Ik heb van die Engelsen buiten de match tegen Panama geen een fatsoenlijke match gezien, tegen Kroatië speelden ze angstvoetbal, maar als ze die willen binnen halen als helden doen ze maar … wel eerst nog een matchke spelen tegen de Rode Duivels :-)
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws