Opvallend: Nederlandse analisten hielpen Rode Duivels aan de 3-2 van Chadli

Opvallend: Nederlandse analisten hielpen Rode Duivels aan de 3-2 van Chadli

06-07-2018 11:00 Laatste update: 06-07-2018 11:00
Rode Duivels 0 Reacties

De Belgische Voetbalbond ging voor het WK een samenwerking aan met het Nederlandse data-itelligentiebureau SciSports. Een succesvolle parntership, zo blijkt tot op heden.

Roberto Martinez maakte de analisten gelijk onderdeel van zijn technische staf en de intensieve samenwerking heeft zijn uitwerking zeker niet gemist. Met name bij de 3-2 van Nacer Chadli tegen Japan bleek de kennis van het databedrijf van onschatbare waarde.

"De totstandkoming van de winnende goal van België hebben wij vooraf veelvuldig geanalyseerd. Hoe staat Japan opgesteld bij een corner? En hoe kan België vanuit daar het beste omschakelen? Dat hebben we in kaart gebracht voor Martínez. Als dat dan lukt en het is de winnende treffer in de laatste minuut, dan is dat voor ons een heel mooie bevestiging. En ja, ook wij staan dan heel hard te juichen'', bekent SciSports-oprichter Giels Brouwer aan de NOS

Brouwer en zijn team kijken nu reikhalzend uit naar de kwartfinale tegen Brazilië. Na de poulefase vlogen de Nederlanders huiswaarts, maar Brouwer of één van zijn twee werknemers zal bij het bereiken van de halve finales terugkeren naar Rusland om Martinez persoonlijk bij te praten over Frankrijk of Uruguay. "Maar wie dat wordt, weten we nog niet. Dat wordt dan rock-paper-scissors. Maar dat we gaan, staat vast, hoor. België gaat het halen!", is Brouwers vol vertrouwen.

Lees ook: OFFICIEEL: Nederlanders moeten Rode Duivels aan WK-winst helpen

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie