OPSTELLING: Geen Kara, Teodorczyk, Bacca of Izquierdo in allesbepalende duels

OPSTELLING: Geen Kara, Teodorczyk, Bacca of Izquierdo in allesbepalende duels

28-06-2018 15:17

Donderdag worden de laatste groepswedstrijden van het WK afgewerkt. Om 16.00 uur is het eerst de beurt aan de landen in groep H om te bepalen wie er naar de achtste finale gaat. Eén van die teams zal de tegenstander worden van de Rode Duivels in de achtste finales.

Japan heeft in de poule de beste papieren en speelt tegen het al uitgeschakelde Polen. Met vier punten uit de eerste twee wedstrijden en de twee concurrenten die nog tegen elkaar spelen, moet het gek lopen wil Japan zich niet plaatsen voor de laatste zestien. Alleen wanneer Japan verliest en Senegal en Colombia gelijkspelen is zo'n scenario mogelijk. Bij het al uitgeschakelde Polen zit Lukasz Teodorczyk op de bank.

In het andere groepsduel lijken Senegal en Colombia te moeten gaan uitmaken wie zich met Japan plaatst voor de knock-outfase. Senegal heeft aan een gelijkspel genoeg om zich voor de laatste zestien te kwalificeren, Colombia heeft na de eerdere nederlaag tegen Japan een overwinning nodig. Bij de Colombianen moeten Carlos Bacca en José Izquierdo (beiden ex-Club Brugge) banken. Senegal rekent dan weer op Kalidou Koulibaly (ex-KRC Genk) en Cheikhou Kouyaté (ex-RSC Anderlecht). Kara Mbodji, nu bij Anderlecht, mag voor de derde keer op rij niet starten.

Japan: Kawashima; H. Sakai, Yoshida, Makino, Nagatomo; Shibasaki, Kagawa, Yamaguchi; G. Sakai, Muto en Usami

Polen: Fabianski; Bereszynski, Glik, Bednarek; Kurzawa, Krychowiak, Goralski, Jedrzejczyk; Zielinski, Lewandowski en Grosicki

Senegal: N'Diaye; Gassama, Sané, Koulibaly, Sabaly; Ismaïla, Kouyate, Gana, Mané; Keïta Baldé en Niang

Colombia: Ospina; Arias, D. Sánchez, Mina, Mojica; Uribe, C. Sánchez; Cuadrado, Quintero, James en Falcao