OFFICIEEL: Zulte Waregem ging - naar Essevee-normen - diep voor aanwinst

OFFICIEEL: Zulte Waregem ging - naar Essevee-normen - diep voor aanwinst

05-07-2018 07:15
12

Théo Bongonda speelde het voorbije seizoen op huurbasis voor Zulte Waregem. De West-Vlamingen hopen de linkspoot definitief in huis te halen, maar er zijn nog kapers op de kust. Zo hengelen verschillende topclubs naar de diensten van de flankspeler.

Naast Essevee worden ook Standard, Racing Genk en Antwerp FC genoemd. De 22-jarige Bongonda mag vertrekken bij Celta de Vigo. Het huurcontract bij Zulte Waregem loopt nog tot 30 juni, waardoor hij de training aanvatte aan de Gaverbeek.

Het Laatste Nieuws weet dat Essevee eerstdaags de deal probeert af te ronden. Trainer Francky Dury is er gerust op dat het goed komt. "Als iedereen de ingeslagen weg blijft volgen, moeten we deal deze week nog kunnen afronden."

Volgens de Waregem-coach zou dat voor Bongonda zelf de beste keuze zijn. "Ik raadde hem aan om hier te blijven. Nu vertrekken, zonder statistieken, zou niet goed voor hem zijn" aldus Dury.

Update 27/06, 08.15: Zulte Waregem is goed op weg om zijn goudhaantje definitief terug te halen. Er ligt voor Bongonda een contract voor vier seizoenen klaar aan de Gaverbeek, aldus Het Nieuwsblad. De laatste punten en komma's in het contract worden momenteel besproken.

Update 04/07, 19.55: De transfer van Bongonda is officieel. Tijdens de ploegvoorstelling deelde Zulte Waregem mee dat de speler een contract voor vier seizoenen tekende aan de Gaverbeek. Volgens Het Laatste Nieuws betaalt Zulte Waregem een transferrecord om Bongonda over te nemen van Celta de Vigo. 

Update 05/07, 07.15: Bij Het Laatste Nieuws zijn ze zeker van hun stuk. Zulte Waregem betaalde 1,6 miljoen euro om Bongonda te strikken.