'Nieuwe bestemming Nagelsmann (30) bekend: afkoopsom van vijf miljoen euro'

'Nieuwe bestemming Nagelsmann (30) bekend: afkoopsom van vijf miljoen euro'

Gepubliceerd: donderdag 21 juni 2018 om 18:25do 21-06-2018 om 18:25

Volgens het Duitse BILD is Julian Nagelsmann vanaf het seizoen 2019/2020 de nieuwe trainer van RB Leipzig. Nagelsmann (30) kondigde donderdagmiddag zijn vertrek bij TSG Hoffenheim aan.

De jonge succestrainer van de Bundesliga-club had nog een contract tot 2021, maar maakt gebruik van een vertrekclausule in zijn contract. In het persbericht van Hoffenheim stond niet wat de nieuwe bestemming van Nagelsmann wordt, maar BILD weet dat hij op weg is naar Leipzig. 

De nummer zes van het afgelopen Bundesliga-seizoen werd het afgelopen seizoen geleid door Ralph Hasenhüttl. Hasenhüttl leverde zijn contract, dat nog liep tot de zomer van 2019, echter in. Technisch directeur Ralf Rangnick neemt het volgens Kicker een seizoen lang van hem over, waarna Nagelsmann vanaf de zomer van 2019 de nieuwe trainer is.

Voor Nagelsmann ligt volgens BILD een vierjarig contract klaar bij Leipzig. Zijn contract kan volgend jaar worden afgekocht voor een bedrag van vijf miljoen euro. Nagelsmann werd deze zomer ook gelinkt aan Real Madrid.

Lees ookNagelsmann kondigt vertrek bij Hoffenheim aan: 'Nu weet iedereen wat er speelt'

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws