Spanje slaat irriterend Iran van zich af en doet uitstekende zaken in groep B

Spanje slaat irriterend Iran van zich af en doet uitstekende zaken in groep B

Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 om 21:56wo 20-06-2018 om 21:56

Spanje heeft woensdagavond goede zaken gedaan in groep B van het WK. In Kazan was de wereldkampioen van 2010 te sterk voor het ultraverdedigende Iran: 1-0. Oostendenaar Ramin Rezaeian werkte de hele partij af.

De WK-wedstrijd was in grote delen nauwelijks het aankijken waard, omdat het individueel inferieure Iran er alles aan deed om Spanje niét te laten voetballen. Dat leverde een vervelende eerste helft op. Iran zocht de grens op in de duels en begon na enkele minuten al tijd te rekken. Spanje had weliswaar ruim 80 procent balbezit, maar deed daar bar weinig mee.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld licht, al bleef Iran voor irritaties zorgen bij Spanje. De eerste écht grote kans van de wedstrijd was enigszins verrassend voor de ploeg van bondscoach Carlos Queiroz. Karim Ansarifard kreeg de bal bij toeval voor zijn voeten, probeerde het maar eens en zag zijn schot in het zijnet belanden.

Kort na de plotselinge kans voor Iran werd het 1-0. Daar had Spanje een flipperkastdoelpunt voor nodig. Diego Costa kreeg de bal in de eigen zestien tegen zich aangeschoten en kon juichend weglopen. Spanje wist na de bevrijdende openingstreffer niet door te drukken. Sterker nog, Iran kreeg de grootste kansen. Mehdi Taremi kreeg de allerbeste, maar zijn kopbal was nét te hoog.

Na dik een uur spelen leek Iran wonder boven wonder op gelijke hoogte te komen, maar een doelpunt van Saeid Ezatolahi werd na ingrijpen van de VAR afgekeurde vanwege buitenspel. Spanje hield daardoor de nul, ook nadat topschutter Alireza Jahanbakhsh was ingevallen. Reza Ghoochannejhad bleef de hele wedstrijd op de bank. Door de zege gaat Spanje samen met Portugal met vier punten aan kop in groep B. Iran volgt op één punt. Marokko is uitgeschakeld.

Plaats een reactie

Lord Wenger +17031
woensdag 20 juni 2018 om 22:01
Spanje komt nog goed weg in die 2de helft.
Vind ik leuk
Patfey +6223
woensdag 20 juni 2018 om 22:42
Maar had een penalty moeten krijgen.
Vind ik leuk
Patfey +6223
woensdag 20 juni 2018 om 22:44
VP, ernstig blijven :Costa kreeg die bal tegen zich in de EIGEN zestien? Dat zal dan nogal een bots geweest zijn 😉.
Vind ik leuk
freejazz +2184
donderdag 21 juni 2018 om 15:47
Met dank aan Eddy Demarez voor zijn irritante commentaar. Iedreen zag dat Spanje meer klasse heeft dan Iran, maar moet je daarom voortdurend de zwakkere tegenstander belachelijk maken.Zoals de meeste commentatoren en analisten, steeds partij trekken voor de sterkste teams.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws