Carrasco reageert: Als ik mag kiezen was het aanvallen, aanvallen, aanvallen

Carrasco reageert: "Als ik mag kiezen was het aanvallen, aanvallen, aanvallen"

20-06-2018 21:24
1

Yannick Ferreira Carrasco kreeg de afgelopen wedstrijden en pak kritiek te verwerken van fans en analisten. Carrasco moet in de 3-4-2-1 van Roberto Martinez de hele flank voor zich nemen, maar geeft te veel ruimte weg aan de tegenstander.

"Je moet negentig minuten aanvallen en verdedigen zonder te stoppen. Je moet de twee doen. Flankspelers en wingers kunnen zich even wegsteken, op de wingback is dat niet mogelijk. Het is dus een heel moeilijke positie", reageerde Carrasco tegenover Het Laatste Nieuws.

"Ik probeer de opdrachten uit te voeren die de coach me geeft: het is niet mijn gebruikelijke positie, dus wil ik de aanwijzingen opvolgen. Ik concentreer me vooral op mijn verdedigende taak, want dat is het aspect dat ik het minst goed beheers", vervolgde de flankspeler.

"Ik denk dus op de eerste plaats aan de ploeg. Mijn voorkeurspositie is het echter niet. Als ik zou mogen kiezen was het aanvallen, aanvallen en aanvallen. Elke speler wil echter titularis zijn en dus speel ik waar het team me nodig heeft. Ik wil de ploeg zoveel mogelijk helpen."