Ongelukkig Marokko verliest ook van Portugal en is na twee duels uitgeschakeld

Ongelukkig Marokko verliest ook van Portugal en is na twee duels uitgeschakeld

Gepubliceerd: woensdag 20 juni 2018 om 15:55wo 20-06-2018 om 15:55

Marokko is na twee groepsduels al uitgeschakeld op het WK 2018. Het Afrikaanse land verloor in Moskou met 1-0 van Portugal. Na de eerdere nederlaag tegen Iran (0-1) was die uitslag funest. Cristiano Ronaldo tekende binnen een paar minuten voor de enige treffer. 

Marokko - met Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech en Nordin Amrabat in de basis - begon rampzalig aan de clash met Portugal. Binnen vier minuten was het raak. Een corner werd kort naar Joao Moutinho getikt en hij leverde de bal keurig af op het voorhoofd van Ronaldo. De 33-jarige superster kopte snoeihard binnen. Voor CR7 betekende het na zijn hattrick tegen Spanje alweer zijn vierde treffer van het nog prille toernooi.  

Na die vroege dreun móesten De Leeuwen van de Atlas komen, aangezien vooraf al bekend was dat een nederlaag einde verhaal zou betekenen op het WK. Marokko speelde heel aardig en kreeg ook een paar prima mogelijkheden. Een kopbal van verdediger Manuel da Costa werd gepareerd en twee schoten van Ziyech werden geblokt. 

Marokko had ook na de pauze het betere van het spel en blééf aandringen. De gelijkmaker hing in de lucht. Younes Belhanda kreeg twee kansen. Eén keer kon Rui Patricio simpel vangen en bij de tweede poging van Belhanda (kopbal) redde de goalie fabelachtig op de doellijn.  

Ziyech, uitblinker El Ahmadi en hun ploeggenoten bleven het proberen, maar blijkbaar mocht het niet zo zijn. In de absolute slotfase werd een schot van Ziyech van dichtbij geblokkeerd door Pepe. De ervaren verdediger vierde die actie alsof hij het WK had gewonnen. 

Na nul uit twee zit het toernooi er voor Marokko. Later op de dag nemen Spanje en Iran het nog tegen elkaar op. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws