Kritiek op Duitse sterspeler: 'Kan na het WK wel eens stoppen als international'

Kritiek op Duitse sterspeler: 'Kan na het WK wel eens stoppen als international'

19-06-2018 15:18
3

De Duitse WK-nederlaag tegen Mexico is hard aangekomen in Duitsland. Logischerwijs heeft dat in eigen land tot de nodige kritiek geleid.

Zo heeft oud-international Mario Basler felle kritiek geuit op de prestatie van Mesut Ozil. "Ik moet het steeds opnieuw zeggen, maar Özil heeft de lichaamstaal van een dode kikker", zo stelt hij in het tv-programma Hart aber fair (hard maar eerlijk). "Als je kijkt naar die goal gisteren, hoe hij daar als zogenaamde leider staat te verdedigen, dat was echt vreselijk."

Ook Lothar Matthäus is in zijn column in BILD niet te spreken over de prestaties van de middenvelder. "Hij speelt zonder vuur in zijn spel. Ik heb bij Özil het gevoel dat hij zich niet lekker voelt in het Duitse shirt, dat hij niet vrijuit kan spelen. Alsof hij eigenlijk helemaal niet mee wil doen. Er is geen vreugde, geen passie." De oud-international sluit zelfs niet uit dat Özil na het toernooi zijn conclusies trekt. "Na de laatste indrukken sluit ik niet uit dat hij na het WK stopt met interlandvoetbal."

Duitsland ging in de openingswedstrijd van het WK onderuit tegen Mexico (0-1). De regerend wereldkampioen speelt verder nog tegen Zweden en Zuid-Korea.