Panama heeft enkel maar lof voor de Rode Duivels: Buitengewoon

Panama heeft enkel maar lof voor de Rode Duivels: "Buitengewoon"

18-06-2018 20:49
3

Bondscoach Hernan Dario Gomez van Panama zocht naar een verklaring voor de 3-0 nederlaag tegen België. Hij vond die vooral in de kwaliteit van de tegenstander. En dan vooral de individuele klasse.

"Ze hebben buitengewoon goede spelers", citeert VTM Nieuws de Colombiaan op de persconferentie. "Een debuut is altijd moeilijk, en gezien de tegenstander werd het nog moeilijker. Ze leggen veel variaties in de aanval en daardoor hadden we het moeilijk. In de tweede helft wilden we de ruimte verkleinen, maar we verloren de concentratie en zo gaven we in werkelijkheid meer ruimte weg."

In zak en as zitten de Panamezen niet na de nederlaag. "We hebben hier onze rol gespeeld. We kregen ook wel wat kansjes, het had even goed 3-1 kunnen zijn. 3-0 is echter een logische uitslag. Ik heb in de kleedkamer aan mijn jongens gezegd dat ze zich waardig getoond hebben. Ze hebben niet over zich heen laten lopen."

Het waren alleszins hectische dagen. "Het zat boordevol emoties: blijdschap, maar ook zenuwen en spanningen, want iedereen sprak maar over de tegenstander. Het team voelt dat ook aan en dan moesten we die wedstrijd nog spelen. Het is wel een fantastische ervaring en ook zeer leuk voor onze fans", besloot hij.