Boussoufa drong aan op een vertrek bij Anderlecht: ''Wilden me niet laten gaan''

Boussoufa drong aan op een vertrek bij Anderlecht: ''Wilden me niet laten gaan''

09-06-2018 09:40
4

Mbark Boussoufa beleefde bij Anderlecht de mooiste en beste jaren uit zijn carrière. Hij genoot volop: ''Ik werd twee keer kampioen, heb Champions League gespeeld en ben in de vijf jaar dat ik daar speelde nog drie keer de beste speler van België geworden.'' Toch koos hij in 2011 voor een verrassende overstap naar het Russische Anzhi.

''Ik was 26 en er waren het jaar daarvoor al Spaanse, Duitse en Engelse clubs die interesse toonden. Alleen wilde Anderlecht me niet laten gaan'', zegt Boussoufa in gesprek met de Nederlandse krant De Telegraaf. Boussoufa kreeg in het voorjaar van 2011 toch zijn transfer. ''Tot we de Champions League misten en de club me toch een transfer gunde, nadat ik daarop had aangedrongen. Nadat de transfermarkt in januari dicht was, bleef ik in gesprek met een Russische club, want die markt was nog wel open: Anzhi.''

Anzhi was ook voor hem onbekend, dus liet hij zich eerst goed informeren. ''Ik had daarvoor nog niet van die club gehoord en heb anderhalve maand met ze om tafel gezeten om over hun project te praten. Ze legden haarfijn uit wat ze van plan waren en noemden namen als Roberto Carlos. Dan denk je: dat zal wel. Maar in die anderhalve maand hoorde ik dat hij inderdaad ging en wie er nog meer zouden komen'', aldus de 58-voudig international die met Marokko naar het WK gaat.

Na zijn transfer naar Anzhi kwam hij nooit meer in beeld bij clubs uit buitenlandse topcompetities. Spijt heeft hij echter niet. ''Het was een uitstekend contract. Ik kon altijd nog terug naar West-Europa. Maar ik heb nooit spijt gehad van die keuze. We hadden met Roberto Carlos, Samuel Eto’o, Willian, Balazs Dzsudzsak en Lassana Diarra een fantastisch team'', besluit Boussoufa zijn terugblik.