'Liverpool richt vizier naast Gentenaar Simon ook op Zwitsers international'

'Liverpool richt vizier naast Gentenaar Simon ook op Zwitsers international'

Gepubliceerd: woensdag 6 juni 2018 om 20:20wo 06-06-2018 om 20:20

Liverpool ziet in Xherdan Shaqiri een aanwinst voor het komende seizoen. The Reds zijn bereid om de afkoopsom van de aanvaller van Stoke City te betalen, zo meldt The Sun

De Zwitser is volgens Klopp een zeer geschikte versterking voor het komende seizoen, zeker nu verschillende aanvallers van Liverpool aan een transfer worden gelinkt. Sadio Mané en Mohamed Salah hebben een topseizoen achter de rug en dus is de kans aanwezig dat Liverpool een of meerdere aanvallers kwijtraakt. 

Shaqiri, buitenspeler van beroep, heeft een afkoopsom in zijn contract staan waardoor hij voor twaalf miljoen pond (omgerekend een krappe veertien miljoen euro) mag vertrekken bij Stoke. De 26-jarige aanvaller past binnen het profiel van de speler die Klopp zoekt, namelijk een met enige ervaring.  Ook Moses Simon wordt genoemd als mogelijke aanwinst.

Liverpool bekijkt momenteel de mogelijkheden voor een transfer en zal Shaqiri tijdens het WK in Rusland nauwlettend volgen. Nu Stoke is gedegradeerd naar het Championship lijkt een langer verblijf van Shaqiri uitgesloten. Eerder stond de voetballer uit Zwitserland onder contract bij FC Basel, Bayern München en Internazionale. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws