OFFICIEEL: Cercle Brugge heeft eindelijk een opvolger voor Vercauteren

OFFICIEEL: Cercle Brugge heeft eindelijk een opvolger voor Vercauteren

06-06-2018 17:40
1

Het hing al de lucht, maar woensdag werd het nieuws dan bevestigd. De Fransman Laurent Guyot gaat Cercle Brugge leiden in de Jupiler Pro League.

Moederclub AS Monaco leidde de zoektocht en keek vooral rond naar Franse kandidaten. Na een blauwtje te hebben gelopen, kwamen de Monegasken uiteindelijke uit bij de 48-jarige Guyot. De ex-prof zag de uitdaging zitten en volgt Vercauteren op, met wie ondanks de promotie geen akkoord over een contractverlenging werd bereikt. Cercle maakt op haar website niet uit voor hoeveel seizoen Guyot zich aan De Vereniging heeft verbonden.

Guyot was veertien jaar prof in eigen land. Na zijn actieve loopbaan ging hij als hoofd jeugdopleiding aan de slag bij zijn ex-club FC Nantes. Nadien werd hij hoofdtrainer bij US Boulogne en CS Sedan, om vervolgens de nationale U16 en U17 onder zijn hoede te nemen. Sinds januari 2018 was hij werkzaam voor het Canadese FC Toronto. Op 1 juni werd bekend dat hij de club zou verlaten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Die heeft Guyot nu dus gevonden bij Cercle Brugge.