Matrasgate zorgt voor opschudding: ''Grotesk en typisch Belgisch''

Matrasgate zorgt voor opschudding: ''Grotesk en typisch Belgisch''

01-06-2018 13:45
18

Matrasgate is het grote verhaal van de dag. De matrassen die naar Rusland gaan zouden hebben prijsgegeven dat Leander Dendoncker, Adnan Januzaj, Christian Kabasele, Jordan Lukaku en Matz Sels de vijf afvallers zijn. Prominente voetballiefhebbers zijn verbijsterd.

Zo ook radio- en televisiepresentator Sven Ornelis. ''Het is grotesk en typisch Belgisch dat dit op zo’n manier uitlekt. Het is hilarisch. Na Samson-seks hebben we een nieuw woord van het jaar: Matrasgate. Als stand-up comedian smul je hier toch van? Je zal maar eens Dendoncker zijn en horen op deze manier dat je er niet bijhoort. Waanzin'', aldus een strenge Ornelis tegenover Het Laatste Nieuws.

Tv-collega Ben Crabbé vindt het vooral ook amateurisme ten top. ''Hoe is dit toch mogelijk? Dit is van een onvoorstelbare knulligheid. (lacht) Ze bedoelen het misschien allemaal goed, het komt wel een beetje amateuristisch over. Al klinkt dat misschien hard, ik weet niet hoe het exact gelopen is. Maar ze proberen alles af te schermen, we mogen amper iets weten en dan mag de VRT wel gaan filmen in het bedrijf dat de matrassen van de Rode Duivels maakt...'', zet Crabbé serieuze vraagtekens.