Van Dijk reageert: 'Iedereen doet nu blij, maar ze moeten jaloers zijn!'

Van Dijk reageert: 'Iedereen doet nu blij, maar ze moeten jaloers zijn!'

27-05-2018 18:30
3

Virgil van Dijk spreekt zondag, een etmaal na de verloren Champions League-finale in Kiev, zijn ergernis uit over het hoongelach die Liverpool ten deelt valt. Doelman Loris Karius ging twee keer opzichtig in de fout.

Na de 3-1 nederlaag tegen Real Madrid wil Van Dijk de schuld absoluut niet in de schoenen van Karius schuiven. In plaats daarvan laakt hij de rivalen van Liverpool in Engeland. "Natuurlijk moeten we trots zijn op onszelf", zegt de Nederlander tegen talkSPORT. "Alle clubs in Engeland hadden in onze positie willen zetten. Iedereen doet nu alsof ze blij zijn met onze nederlaag, maar ze moeten jaloers zijn!"

In zijn eerste reactie wilde Van Dijk de nederlaag ook niet aan Karius ophangen. "We doen het samen, dit hoort gewoon bij het vak. Niemand is perfect, fouten horen erbij. Het is wel jammer dat het vanavond zo loopt", zei hij bij Veronica. In gesprek met het Algemeen Dagblad vertelde Van Dijk dat hij de komende dagen zijn zinnen gaat verzetten. "Nu heb ik vooral zin om even met mijn vrouw en kind te zijn. Ja, een finale verliezen is zo erg als ze zeggen."