Europees voetbal van enorm belang voor Genk: Gaat om twee spelers

Europees voetbal van enorm belang voor Genk: "Gaat om twee spelers"

Gepubliceerd: zaterdag 26 mei 2018 om 18:48za 26-05-2018 om 18:48

KRC Genk staat zondag nog voor een enorm belangrijke wedstrijd. Het duel tegen Zulte Waregem beslist over een seizoen met of zonder Europees voetbal. Belangrijk voor de prestige, maar ook voor de portefeuille.

Het al dan niet halen van Europees voetbal kan een grote invloed hebben op de transferplannen van de club. Dat gaf voorzitter Peter Croonen. "Als we geen Europees voetbal halen, gaan we werken met een kleinere kern", zegt hij.

"Dan spreken we over twee spelers extra of twee spelers minder. Geen Europa League betekent een verlies van inkomsten, maar we zouden daarom ons werkbudget niet drastisch inkrimpen", klinkt het tegenover Het Laatste Nieuws.

Winst is wel noodzakelijk voor de Limburgers. "Onze ambitie was in de top drie eindigen. Dat hebben we niet gehaald, maar ik ben overtuigd dat de huidige kern daartoe in staat was. We werkten hard om zondag nog kans te maken op de laatste Europese tickets. Als we dat over de streep trekken is het seizoen gezien alle omstandigheden toch nog geslaagd", besluit hij.

Plaats een reactie

THOR4ever +2833
zaterdag 26 mei 2018 om 22:07
Stel maar eens realistische ambities voor volgend seizoen mijnheer De Condé. Tenzij er een topspits bijkomt zal het harken blijven om PO1 te halen, ondanks het talent elders in de ploeg.
Vind ik leuk

Bekijk het laatste nieuws