Mannaert wil niet weer dezelfde fout maken: Zij hebben onvoldoende gebracht

Mannaert wil niet weer dezelfde fout maken: "Zij hebben onvoldoende gebracht"

17-05-2018 21:15
2

Club Brugge krijgt voor de tweede keer in drie keer de Champions League voor de kiezen. Vorige keer werd het een catastrofe met nul punten, maar nu wil Vincent Mannaert dat absoluut vermijden.

De manager kreeg toen kritiek dat Club zich niet versterkt had, maar dat vindt hij onterecht. "Voor mij is het veel meer het mentale aspect dan het voetbaltechnische dat vorige keer in het postkampioenenjaar de verwachtingen niet zijn ingevuld, zowel Europees als in de competitie. Ik heb vorig seizoen vastgesteld dat eigenlijk al in augustus niet meer dezelfde drive en grinta aanwezig waren", geeft hij toe in Sport/Voetbalmagazine.

Mannaert benadrukt dat hij toen wel degelijk versterkingen heeft gehaald... maar niet de juiste. "We hebben Ricardo van Rhijn en Tomás Pina gehaald maar ze brachten onvoldoende, terwijl Wesley de stap die we verwachtten, pas later zette. Het was wel degelijk de bedoeling om nieuwe mensen te brengen. Nieuwe zuurstof. Maar dat is toen niet volledig gelukt", geeft hij schamper toe.