'Manchester City 'gebruikt' door Barça-stopper voor salarisverhoging'

'Manchester City 'gebruikt' door Barça-stopper voor salarisverhoging'

Gepubliceerd: donderdag 3 mei 2018 om 18:19do 03-05-2018 om 18:19

FC Barcelona-verdediger heeft in december zelf aangeklopt bij Manchester City, meldt Marca. Volgens de Engelsen zijn zij door Umtiti gebruikt om druk uit te oefenen op de beleidsbepalers van FC Barcelona.

De Catalanen lagen al langere tijd in de clinch met Umtiti: de club wilde het tot medio 2021 doorlopende contract van de 24-jarige Fransman verlengen, maar kon niet voldoen aan de financiële eisen van Umtiti. De centrale verdediger is een vaste waarde in Camp Nou, maar ontvangt naar zijn mening geen evenredige financiële beloning. Umtiti besloot hierop om zelf contact te zoeken met Manchester City, zodat Barcelona eerder geneigd zou zijn om hem een hoger salaris te bieden.

The Citizens besloten echter om niet toe te happen en haalden een andere verdediger in de persoon van Aymeric Laporte van Athletic Bilbao. Hoewel Umtiti over een clausule van zestig miljoen euro beschikt, was er verder geen concrete interesse in de stopper. Overigens lijkt de vrede inmiddels getekend tussen beide partijen. Een contractverlenging, met naar verluidt een jaarsalaris van circa vijf miljoen euro en een hogere transferclausule, zou in de maak zijn.

Een langer verblijf van Umtiti zou geen gevolgen hebben voor een eventuele contractverlenging van Thomas Vermaelen. Naar verluidt willen de Catalanen verder met de Rode Duivel.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws