'Roef bereikt akkoord over toekomst, maar brengt Anderlecht in de problemen'

'Roef bereikt akkoord over toekomst, maar brengt Anderlecht in de problemen'

28-04-2018 08:31
9

Waasland-Beveren zal nog minstens één seizoen een beroep kunnen doen op Davy Roef. De doelman wordt een jaartje langer gehuurd van Anderlecht.

Dat meldt Het Nieuwsblad. Luc Devroe probeerde Roef nog te overhalen om terug te keren naar Anderlecht, maar die zag dat niet zitten. Hij wilde verkocht of uitgeleend worden.

Waasland-Beveren is er uiteindelijk ook in geslaagd om Roef langer te houden. Hij blijft één jaar langer. Daarnaast is er ook een aankoopoptie van 750.000 euro in het huurcontract. Op de Freethiel kunnen ze dat waarschijnlijk niet betalen, tenzij Roef meteen verkocht kan worden.

Moeilijkheden RSCA
Roef heeft Devroe daardoor wel in de moeilijkheden gebracht. Er zijn nog twijfels of Frank Boeckx kan terugkeren na dienst blessureperikelen. Ook Boy De Jong heeft een aflopend contract. Daardoor moet men bij Anderlecht zoeken naar niet één, maar twee nieuwe doelmannen.

Matz Sels is uiteraard keuze nummer één om te blijven. Ook Hendrik Van Crombrugge wordt genoemd, maar die ziet het niet zitten om back-up te zijn.