Sensatie liet Anderlecht met succes achter zich: Dat leverde me veel kritiek op

Sensatie liet Anderlecht met succes achter zich: "Dat leverde me veel kritiek op"

25-04-2018 12:33
1

RSC Anderlecht moet toch met een wrang gevoel naar de voorbije transfermarkten kijken. Vele spelers die Brussel de rug toekeerden, presteerden bij hun nieuwe werkgever heel wat beter. Mahmoud Hassan 'Trezeguet' is er daar één van.

De Egyptenaar brak bij RSCA geen potten, waarop paars-wit hem vorig seizoen uitleende aan Royal Excel Moeskroen. Daar liet de flankaanvaller vlagen van zijn klasse zien. In het Astridpark had hij echter geen toekomst meer. Anderlecht leende hem opnieuw uit, ditmaal aan het Turkse Kasimpasa. Daar is Trezeguet helemaal ontploft.

Dat is ook de FIFA opgevallen, wat hem een interview op de website oplevert. Trezeguet hoopt vooral op het WK met Egypte, al komt hij ook even terug op zijn Belgische passage. "Het was geen gemakkelijke beslissing om naar Europa te komen, maar het was de juiste. Ik tekende bij Anderlecht, waar ik niet aan spelen toekwam, maar wel bleef verderwerken", vertelt hij.

Moeilijke keuze
"Nadien werd ik uitgeleend aan Moeskroen. Daar heb ik kunnen tonen wat ik in mijn mars heb. Mijn beslissing om weg te gaan en naar Kasimpasa te trekken, leverde me heel wat kritiek op. Ik wilde echter bewijzen dat ik kon spelen in een competitief kampioenschap. Ik denk dat mijn statistieken voor zich spreken", verwijst Trezeguet fijntjes naar zijn elf doelpunten en vijf assists. Geen wonder dat Kasimpasa de aankoopoptie zal lichten