Coucke heeft grootse plannen met Anderlecht: 'Naar de Europese subtop

Coucke heeft grootse plannen met Anderlecht: '"Naar de Europese subtop"

19-04-2018 16:28
3

Stijn De Groote mocht zes weken lang het doen en laten van Marc Coucke volgen. De journalist van de VRT is dan ook uitstekend geplaatst om een beeld te schetsen van de nieuwe voorzitter van RSC Anderlecht.

Orkaan Coucke
"De manier waarop hij zijn intrede deed bij Anderlecht was onwaarschijnlijk", vertelde De Groote aan Sporza. "De afspraak was dat hij kwam kijken als supporter en dat hij een rondleiding zou krijgen. Maar vanaf het eerste moment pakte hij alles in handen. Hij ging iedereen groeten als nieuwe voorzitter en maakte meteen de analyse wat wel en niet goed is."

"Zijn intrede in Anderlecht is een orkaan geweest. Dat voel je aan alles en dat heeft iedereen waarmee ik gesproken heb ook bevestigd. Dat is een onwaarschijnlijke verandering van bedrijfscultuur. Vroeger moest iedereen bij Anderlecht rekening houden met de gevoeligheden van bepaalde clans bij de club, maar daar doet Coucke niet aan mee. Bij Coucke is het what you see is what you get. Het kan een beetje cru zijn, maar hij weet wel goed waar hij naartoe wil."

Europese subtop
Aan ambitie geen gebrek bij de nieuwe voorzitter van paars-wit. "Oostende is de club van zijn hart. Hij zal nooit hetzelfde gevoel hebben bij Anderlecht. Maar hij is ambitieus en Anderlecht is de manier om te tonen dat hij het niveau van het Belgische voetbal omhoog kan krikken. Hij wil bewijzen dat hij Anderlecht naar de Europese subtop kan brengen", besloot De Groote.