Drie aankopen zijn al binnen, maar: “We zijn nog niet klaar”

Drie aankopen zijn al binnen, maar: “We zijn nog niet klaar”

10-04-2018 10:05
1

Zulte Waregem kent een seizoen om snel te vergeten. Volgend seizoen wil men beter doen aan de Gaverbeek. Daar is nieuw volk voor nodig. Essevee haalde al drie nieuwe spelers, maar er gaan er nog volgen.

Marco Bürki, Erdin Demir en Hicham Faik tekenden al in het Regenboogstadion. Het contract van die laatste was aflopend. Enkele Nederlandse subtoppers wilden hem hebben, maar Zulte Waregem speelde sneller op de bal.  "Het is simpel: als je eindecontractspelers wil aantrekken, moet je er niet in mei aan beginnen, maar wel in maart", aldus CEO Eddy Cordier in Het Laatste Nieuws. "Anders trekken ook andere clubs de spelers aan de mouw en dat drijft de prijs alleen maar omhoog.”

“Dat betekent wel dat je je dossiers grondig moet voorbereiden - we zijn hier maanden mee bezig geweest. Het heeft geloond: we hebben drie spelers binnen die we absoluut wilden."

Het werk van Cordier is nog niet af. "We zijn goed opgeschoten met ons huiswerk, maar we zijn nog niet klaar. Afhankelijk van het aantal vertrekkers - we verliezen sowieso een pak huurlingen - moeten we nog zeker vijf jongens aantrekken, want het is de bedoeling om de voorbereiding aan te vatten met een zo compleet mogelijke kern."