OFFICIEEL: 'Boeiend gesprek' met Dury trekt tweede versterking over de streep

OFFICIEEL: 'Boeiend gesprek' met Dury trekt tweede versterking over de streep

09-04-2018 17:00
1

De berichten uit Nederland zijn inmiddels bevestigd door Zulte Waregem. Hicham Faim, middenvelder van Excelsior Rotterdam, heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij Essevee. Het was Francky Dury die Faik overtuigde om voor de West-Vlamingen te kiezen.

De transfervrije Faik was zeer gewild in Nederland, maar de Nederlandse Marokkaan gaf de voorkeur aan de overstap naar het buitenland. ''Mijn aflopend contract bood verschillende mogelijkheden. Het was kiezen tussen de subtop in Nederland of het dichte buitenland'', liet hij in een reactie weten op de website van zijn nieuwe werkgever. 

Het werd dus Zulte Waregem. ''Ik had een boeiend gesprek met Francky Dury en na het zien van de faciliteiten waarover deze club beschikt was mijn keuze snel gemaakt. Ik begreep dat Zulte Waregem staat voor fris, verzorgd en aanvallend voetbal. Het gevoel zat meteen goed'', aldus Faik. 

Zulte Waregem toont zich ook verheugd over de nieuwkomer. 'Een prima voetballer met een uitstekend schot én een aardige jongen, klinkt het vanuit Nederland.' Essevee contracteerde eerder al de Zwitserse verdediger Marco Bürki.