OFFICIEEL: Zulte Waregem shopt ook met succes bij Waasland-Beveren

OFFICIEEL: Zulte Waregem shopt ook met succes bij Waasland-Beveren

09-04-2018 18:43
6

De transfer van Erdin Demir van Waasland-Beveren naar Zulte Waregem hing al lange tijd in de lucht. Het was enkel wachten op de bevestiging van de clubs. Die is er nu gekomen van Essevee, dat daarmee binnen twee uur twee deals wereldkundig maakte.

Net als de Nederlands-Marokkaanse middenvelder Hicham Faik, was Demir in het bezit van een aflopend contract. Waasland-Beveren deed de 28-jarige Zweed nog wel een voorstel, maar Demir wees dit af. Na een onderhoud met coach Francky Dury was hij overtuigd en bereikte hij met Zulte Waregem een akkoord over een verbintenis voor drie seizoenen. 

Demir was op zoek naar een nieuwe uitdaging en was zeer trots dat Essevee zich meldde. "Ik ken Zulte Waregem en de filosofie van hun trainer: attractief, aanvallend voetbal met vleugelverdedigers die hoog druk zetten. Ik ben vereerd dat een club als Essevee kwam aankloppen'', zegt hij op de site van zijn toekomstige club.

De linksback en zesvoudig international van Zweden kwam sinds het seizoen 2015/16 uit voor Waasland-Beveren. Dit seizoen wist hij in 34 optredens nog niet te scoren, maar was hij wel goed voor vijf assists. Opvallend genoeg miste Demir tot het afgelopen weekend geen enkele minuut bij de Waaslanders. Sven Vermant hield hem zondag tegen Zulte Waregem negentig minuten aan de kant, wetende dat de bekendmaking van de overstap aanstaande was.