Vandenbempt haalt uit: 'Eigenwijze ref die aan een zeer matig seizoen bezig is'

Vandenbempt haalt uit: 'Eigenwijze ref die aan een zeer matig seizoen bezig is'

09-04-2018 14:18
7

De videoref heeft zich afgelopen weekend alweer een paar keer laten opmerken. Volgens Peter Vandenbempt gaat het de goede weg op het met de VAR, al zullen er altijd fouten worden gemaakt.

"De VAR heeft toch al echt zijn nut bewezen, zoals in Genk bij die afgekeurde goal voor Standard", vertelde de analist op de website van Sporza. "Er blijven natuurlijk fouten insluipen, omdat het mensen zijn die moeten beslissen. De penalty die Anderlecht niet kreeg tegen Gent bijvoorbeeld, de rode kaart die Seck (Genk) niet kreeg. Veel discussie ontstaat ook omdat spelers, trainers of analisten nog altijd niet precies weten wanneer en hoe die VAR wel of niet mag of moet optreden."

"Dat was ook in Charleroi het geval: duidelijk geen penalty, maar de beslissing van scheidsrechter Boucaut werd dan blijkbaar toch bevestigd vanuit dat VAR-busje. Achteraf waren de meningen onder analisten verdeeld. De ene vond van wel, de andere van niet. Dan zitten we in een soort grijze zone. In dit geval had Boucaut even gewoon de beelden moeten checken. Helaas is Boucaut een eigenwijze ref die aan een zeer matig seizoen bezig is. Dat kan iedereen overkomen. Maar toch, ondanks alles: lang leve de VAR", besloot Vandenbempt.